martie 04, 2008

dilema lu Săndel


Săndel este un individ raţional. indiferent ce va să zică asta, el aşa crede despre sine...
cu toate acestea, ca orice om, are şi el momentele lui de rătăcire. cînd era mai mic s-a rătăcit în drum spre casă, prin pădure, venind de la bunici. l-au găsit după două săptămîni în Constanţa. privea în zare vapoarele şi-şi dorea să se facă marinar. se ştie că următorul grad e: preşedinte.

mai mare, s-a rătăcit la minte şi căzut în patima beţiei. dar raţiunea a biruit. nevasta, soacra, doctorul, prietenii - toţi oameni de nădejde, au făcut un consiliu şi au pus-o de un
brainstorming în privinţa celui mai nimerit argument pe care ar trebui să i-l servească lui Săndel ca să se lase de băut. argumentul sănătăţii nu avea sorţi de izbîndă - oricît ar fi dat pe gît, Săndel ieşea imaculat la analize. ficatul rezista eroic. la muncă îşi făcea treaba într-o oră şi le dormea pe restul, dar treaba se făcea... cea care suferea ea familia, că de, e neplăcut să-ţi vezi soţul sau ginerele tot timpul beat. dar cu toţii eau conştienţi că mariajul rezista numai din interes. singurul punct slab al lui Săndel: e băiat chivernisit, nu-i place să risipească banii. atunci binevoitorii i-au arătat ce gaură îşi dă singur în buget cheltuind pe băutură.
în faţa argumentului financiar, Săndel a capitulat. raţiunea triumfătoare l-a mînat apoi să caute soluţii pentru menţinerea umidităţii în organism.
judecînd la rece şi dorind să-şi păstreze sănătatea de fier, Săndel a dat-o pe sucuri naturale. după 3 ani de beţie neîntreruptă, setea era mare. portocalele siciliene dulci-acrişoare îşi făceau treaba la foc automat. pînă cînd, tot timpul cu gîndul că raţiunea trebuie să triumfe, Săndel a refăcut calculele şi a constatat că sucurile naturale sunt mai scumpe decît vodka.
ergo bibamus!

Niciun comentariu: