iunie 20, 2008

gospodinele nu s-au calificat


Traian nu s-a mulţumit să facă o figură frumoasă la Tapae. i-a bumbăcit pe daci de nu s-au văzut. cred că spiritul roman triumfător s-a retras din Dacia încă de când Traian n-a mai avut treabă pe-acolo şi a lăsat administraţia să controleze un popor care se enervează repede şi se calmează la fel. cu mult înainte de retragerea aureliană, adică. dacă legiunile rămase erau legiuni de mercenari, e de înţeles de ce a dăinuit spiritul făcutului unei figuri frumoase. victoria aparţine conducătorilor, celor cutezători, nu instrumentelor bine antrenate. păcat că senatorii romani nu s-au obosit să vină să descopere frumuseţile Piperei, să-şi întemeieze vile durabile şi să pigmenteze spiritul local cu puţină îndrăzneală.
bodishor (fost bodipod) susţine că spiritul popoarelor transpare în meciurile echipelor naţionale de fotbal. nu mă aşteptam din partea lui la această viziune hegeliană. în orice caz, nu poate să ne intre odată în cap că nu aveau de ce să se aştepte jucătorii români la o primire triumfală la aeroport. de parcă romanii scoteau carele triumfale din depozit sau se apucau de construit columna după un egal mulţumitor la Tapae. "o performanţă notabilă! bravo Traiane!"
aşa, staţi să vedeţi ce e cu gospodinele. aşa sunt gospodinele române când ies în lume. nu le trece prin minte să impună vreun standard în materie de modă. e vorba să fie la înălţimea vecinei... şi a vecinei... le ştiţi, îngâmfatele alea care s-au ajuns. dacă reuşesc să-şi procure rochii cu care să nu se facă de râs, e suficient, nu au pretenţii să iasă regina balului.
oare cât de bine găteşte o mamă de fotbalist?

Niciun comentariu: