ianuarie 13, 2009

prin comparație, Curtea de Argeș


aflu din audiobook-ul foarte simpatic înregistrat de istoricul Neagu Djuvara (primit cadou de Crăciun de la Geo și Andra) despre cum stăteau lucrurile prin Argeș la începuturile formării poporului român și a statelor românești medievale. locul ar trebui să geamă de istorie, pentru că s-au întâmplat pe-acolo mai multe fapte de seamă (nu vreau să vă răpesc bucuria de a asculta audiobook-ul :P). fie pentru că toată lumea dormea la cumpăna dintre ani, fie că așa doarme lumea oricum la noi, chiar și-n timpul anului, nu prea părea. să geamă.

gemea, în schimb, de advertising. relicvele de publicitate recenzate în timpul plimbărilor dietetice efectuate împreună cu midori prin oraș își merită locul lor în istorie. un oraș cu puține simboluri și care parcă se sfiește să-ți comunice ceva colorat și țipător. un oraș mai degrabă mulțumit să-și doarmă liniștea prielnică turistului cu nervii făcuți zdrențe de marele București.

străzi pe care te puteai plimba, cel puțin pe 1 ianuarie, când abia vedeai țipenie de om, respirând efectiv aer curat. biserica sfântul Nicolae, unde am ajuns târziu, la predică, ca să zâmbim când tata popa a demarat campania de strângere de fonduri pentru noul an: ”cine poate să plătească cotizația pentru parohie, vă rugăm să o facă cât mai repede, că suntem în nevoie și de lemne și de multe alte lucruri trebuitoare...” eu nefiind din parohie, n-am scos banul pe loc, dar promit părinte, cu prima ocazie...

Niciun comentariu: