ianuarie 14, 2009

statistically speaking

dacă google-ești după ”bucuresti”, primul link pe care îl obții este pagina de wikipedia, de unde aflii că ”Bucureşti este capitala României şi, în acelaşi timp, cel mai mare oraş, centru industrial şi comercial al ţării. Populaţia de peste două milioane de locuitori face ca Bucureştiul să fie a şasea capitală după mărime din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureştiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiştii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăşi patru milioane.”
următoarele 4 link-uri sunt așa:
harta asta
site-ul primăriei capitalei
rezultate video, iar dacă ai curiozitatea să vezi cam ce clipuri despre București îți recomandă google, dai click și ajungi aici, unde vezi golul lui Cyril Thereau din partida Steaua București - Rapid, pe vremea când ”jucătorul încă evolua la Steaua”
in sfârșit, pe locul 5, altă hartă.
mai sunt două hărți în primele 10 rezultate, articolul de pe wikipedia în limba engleză și site-ul ratb. singurul site care face notă discordantă între aceste hărți, articole de wikipedia și site-uri de instituții publice este situat pe un meritoriu loc 9. poți asculta aici cântece vechi, ca acesta, al lui zavaidoc.


o căutare similară pe google, cu ”paris” în loc de ”bucuresti”, dar limitată la paginile în limba franceză, pentru a-ți face o idee despre ce găsește un francez când se interesează de soarta capitalei sale pe internet, generează cam așa:
1. articolul wiki
2. pagina oficiului de turism din paris
3. pagina primăriei (paris.fr; bucuresti.ro e un portal sărăcuț...)
4. știri din presa franceză selectate de google
5. paris.org, un site cu informații bune pentru turiști.
mai avem site-ul academiei din Paris, al autorităților aeroportuare și al regiei de transport locale în primele 10. și acest site, care, din câte înțeleg, îi încurajează pe parizieni să meargă pe bicicletă. foarte tare, de altfel!

Niciun comentariu: