decembrie 11, 2007

trenul accelerat a venit şi a plecat


s-a întîmplat în Romania. mi-a povestit mie un vecin. pe undeva spre Vîlcea, dacă-mi aduc bine aminte. de fapt, chiar n-are importanţă unde.
imaginaţi-vă doar că aveţi de prins un tren şi ajungeţi la gară din timp, chiar cu vreo jumate de oră - o oră înainte. e iarna, chiar ajun de anul nou. afară e frig de îngheaţă pietrele, pe cînd în sala de aşteptare, contrar aşteptărilor, e cald şi bine. adăugaţi că sunteţi bucuroşi să ajungeţi acasă la timp (să zicem că aveţi de mers vreo oră jumate, cam 4 staţii). alături aveţi pachetele cu cadouri; ursuleţii şi portocalele stau cuminţi pe bancă lîngă voi. şi sunteţi obosiţi, moş Ene toarnă somn ca plumbul în ochii clipocitori. capul cade în piept şi deodată se aude cunoscutul sunet:
ta-na-na-na-ta-taaaa-taaa-taaaaa
un ta-na-na din ăsta durează exact cît să tresari, să te uiţi la ceas şi să vezi că e cam ora, să apuci bine pungile cu cadouri şi să începi să te ridici. atît apuci, să începi, şi pe urmă auzi vocea cîrîitoare:
- trenul accelerat număru 1673 din direcţia adjud, paşcani, crevedia, aninoasa, tîrgu jiu... a venit şi a plecat din staţie de la linia a III-a.

Niciun comentariu: