ianuarie 19, 2008

bucureştiul în două oglinzi


lui bodipod i-au furat oglinzile.
seara, pe tăcute, cu pasiune, hoţii le-au desprins artistic de la locurile lor şi i-au lăsat Rover-ul fără urechiuşe. alte stricăciuni, nu. băieţi finuţi. profesionişti.
ne-am urcat în Linda şi am pornit să căutăm urechiuşe pentru Rover. am luat la rînd chioşcurile de piese auto de pe Mihai Bravu. e o lume.
primul chioşc. oglinzi adică geamurile sau oglinzi complete? oglinzi complete, de Rover 75. nu avem, numai să le comandăm originale. dar te sunăm luni să-ţi zicem, că azi s-a făcut deja tîrziu. lasă-ne un nr de tel, ia o carte de vizită. între timp, se învîrt unii cu nişte parbrizuri pe-acolo, apar tot felul de indivizi cu priviri hotărîte, geci de piele şi hîrburi de reparat. mă-ntreb cît de în siguranţă sunt oglinzile Lindei.
după încă două chioşcuri, ne lămurim cum e cu originalele. rămîne pe luni.
ne orientăm către rezolvarea unei probleme mai presante: nu poţi să te mişti cu Roverul fără vizibilitate în următoarele zile. începe lunga odisee în căutarea unui compromis: nişte jafuri de la dezmembrări auto să le prindem de suporturile pustiite. mergem la un şantier de maşini pe chei, după semafor imediat pe dreapta. un combinator de-acolo vrea 25 de lei pentru o oglindă vai mama ei. negocierea nu înaintează, tipul vrea să ne facă. bodipod zice pas şi continuăm căutarea. pe stradă e cenuşiu şi murdar. bodipod se gîndeşte serios să se mute din Romînia. e supărat că a prestat dicteu la Poliţie, noaptea, cînd a declarat furtul: "am observat că nişte indivizi necunoscuţi mi-au sustras oglinzile de la maşina proprietate personală...".
îl sun pe Andrei să-l întreb dacă n-are nişte oglinzi de Dacie sau vreo idee. Andrei caută prin debara. găseşte numai ideea: tîrgul de maşini autovit. în vitan.
i'll cut it short. ne gîndim la oglinzi retrovizoare aplicate pe interior cu ventuze, care să asigure ceva vizibilitate. en-gros-urile din Pantelimon. cozile la case. romînii mănîncă tată! doamna care ne lasă înainte, că avem de achitat un singur produs. benzinăriile la rînd - n-au oglinzi. în sfîrşit, autovit. 3 lei intrarea. Andrei e meseriaş: găsim retrovizoare aplicabile în interior. 8 lei una. şi oglindă laterală stînga. de Dacie. 10 lei. discutăm despre sensul vieţii şi găsim formularea mai fericită: ne dorim ca vieţile noastre să aibă sens. traficul e infect - nu poţi să ai o conversaţie civilizată că tre' să fii atent la toţi nebunii.
acasă. facem proba la Rover cu retrovizoarele interioare. nu e tocmai ce speram, dar e mai bine decît fără. rămîne ca bodipod să decidă ulterior dacă montează laterala. la ora la care scriu, probabil face ture de acomodare prin oraş.

2 comentarii:

Anonim spunea...

eheei, ma gandeam cum ar fi fost "prin Bucuresti, fara oglinzi". fun, dupa mine...

michaillos spunea...

ee, sa vezi ce fun e prin bucuresti fara masina :D. seria ghinioanelor roverului continua, dar nu spun mai mult de teama represaliilor bandelor mafiote.